Battery Catapult Uphill Jam kokoaa lautailijat Leville

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Battery Catapult Uphill Jam saapuu jälleen Leville 3. huhtikuuta tuoden mukanaan valtakunnan kärjen lumilautailijat ja freeski-hiihtäjät. Tapahtuman yhteydessä Levin eturinteen juurelle rakennetaan jälleen neljä metriä korkea Step-Up -hyppyri, jota seuraa noin seitsemän metriä korkea alastulo.

Vauhdit hyppyriin tarjoaa Battery Catapult, joka antaa kisaajille 70 – 80 km/h vauhdin lammen jäältä kohti tunturin lakea. Hyppyrin ominaisuuksiin kuuluu, että alastulo on hyppyrin lähtöä korkeammalla, joka vähentää merkittävästi laskijan laskeutumisnopeutta. Catapultin ja Step-Upin yhdistelmän voit bongata vain ja ainoastaan Levillä – näitä ei muualle tehdä.

Tapahtumaan on kutsuttu suomalaisia huippuja niin lumilautailun, freeskiin kuin telemarkinkin puolelta. Muun muassa Batteryn omat tiimit, B-Unit ja B- Squad, ovat vahvasti edustettuina. Siihen kuuluvat Peetu Piiroinen, Petja Piiroinen, Nuuti Niemelä, Matti Kinnunen Matti Räty sekä Joonas Karhumaa. Heidän kautensa on mennyt erinomaisesti, ja esimerkiksi Peetu Piiroinen pokkasi Vancouverista halfpipen olympiahopean ja voitti juuri ensimmäisenä lumilautailijana maailmassa kahdesti peräkkäin lumilautailijoiden suuresti arvostaman TTR-kiertueen.

Päivän päätteeksi ilmaiskeikan ulkoilmalavalla soittava Don Johnson Big Band paukuttelee tahdit auringon laskulle, jonka jälkee yleisöllä on mahdollisuus siirtyä spekuloimaan päivän tapahtumia Levin monipuoliseen after-skihin.