X Factorin syöksy syvenee tähtivieraista huolimatta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä vuonna Idols-ohjelman tilalla esitettävä X Factor -realitykilpailu on ollut katsojalukujen valossa massiivinen pettymys alusta saakka. Tuotantokausi alkaa hiljalleen olla jo loppusuoralla, mutta katsojaluvut rypevät siitä huolimatta yhä pohjamudissa.

Tuotantokauden ensimmäisen jakson aikaan katsojaluvut näyttivät hetken aikaa mainioilta, mutta jo toiseen jaksoon mennessä katsojat olivat kaikonneet ruutujen ääreltä. Ensimmäisen jakson 943.000 katsojasta pudottiin nimittäin viikossa 766.000 katsojaan. Sittemmin katsojakato on vain pahentunut, sillä viime sunnuntaina ohjelmaa seurasi enää 570.000 katsojaa.

Tuotantoyhtiö yrittää parhaillaan saada ohjelmalle lisää vetovoimaa ja katsojia marssittamalla esiintymislavalle nimekkäitä ulkomaisia tähtiartisteja. Viime viikonloppuna Suomeen lennätettiin American Idol -ohjelmasta kansainväliseksi supertähdeksi noussut suosikkilaulaja Adam Lambert. Hän sai kyllä faninsa liikkeelle sankoin joukoin, mutta televisioruutujen ääreen vierailu ei suomalaisia saanut. Yritykset jatkuvat kuitenkin jälleen ensi viikonloppuna, kun vierailijana nähdään suosittu skottitähti Amy MacDonald.