Takaa-ajo merellä – poliisi takavarikoi formulapomon ökyjahdin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina vaikeuksissa ollut formulapomo Flavio Briatore on nyt ajautunut syvemmälle talousvaikeuksien suohon, kun viranomaiset ovat takavarikoineet hänen ökyjahtinsa. Takavarikon syynä ovat tutkimukset lähes viiden miljoonan euron verosaatavista.

Poliisi ajoi takaa arviolta 18 miljoonan euron arvoista ja 60 metriä pitkää Force Blue -alusta useita merimaileja Italian Rivieran rannikolla ennen kuin se suostui pysähtymään ja laski ankkurinsa. Briatore ei itse ollut tuolloin aluksessa, mutta hänen 28-vuotias vaimonsa Elisabetta Gregoraci ja pariskunnan kaksikuukautinen poika Falcon Nathan olivat mukana, Daily Mail uutisoi.

Caymansaarille rekisteröity huvijahti on viranomaisten hallussa siihen saakka kunnes aluksen veroepäselvyydet on saatu selvitettyä. Pahimmassa tapauksessa jahti voi joutua vasaran alle myytäväksi esimerkiksi pakkohuutokaupalla, ellei Briatore maksa miljoonien veromätkyjään. Briatore osti aluksen vuonna 2002 ja väittää nyt, että se on hankittu vuokrattavaksi. Viranomaisten mukaan hän perheineen asuu siinä kuitenkin pääasiassa itse. Viime vuonna Briatore joutui ongelmiin formulamaailmassa, kun hänen toimitsijalisenssinsä peruttiin.