Virus leviää Facebookissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime päivinä lukuisat suomalaisetkin Facebook-käyttäjät ovat saaneet seinälleen kaveriltaan viestin, jossa kehotetaan katsomaan jokin tietty video. Viestien muoto on kuitenkin ollut pääosin sama ja englanninkielinen.

Varovaisuus on kuitenkin paikallaan, mikäli suomenkielinen Facebook-ystävä lähettää seinällesi epäilyttävän englanninkielisen viestin ja varsinkin jos useammat kaverit lähettävät sinulle identtisen viestin. Näin on nyt kuitenkin käynyt monille. Kyseessä on nimittäin Sophos-tietoturvayhtiön blogikirjoituksen mukaan haittaohjelmasta, kuten monet ovat arvelleetkin.

Näille viesteille on ollut yhteistä niiden sama muoto: ”This is hilarious! LOL :P :P :P”. Viestin loppuosasta on ollut liikkeellä ainakin kahta eri versiota samoin kuin videoon liittyvästä kuvastakin. Enemmän levinneessä versiossa videon kerrotaan sisältävän bikinibeibejä. Linkkiä klikattaessa esiin ei tulekaan video, vaan haittaohjelman sisältävä verkkosivusto.

Mikäli linkkiä on jo ehtinyt klikata, kannattaa tietokone tarkistaa kutsumattomien vieraiden varalta ja pitää jatkossa hiirisormi paremmin kurissa epäilyttävien linkkien klikkailemisessa myös Facebookissa.

Uusimmat