Lauri Tähkä & Elonkerjuu jää pitkälle tauolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lauri Tähkä & Elonkerjuu julkaisee lokakuussa Iholla! -nimisen livealbumin ja DVD:n. Materiaalia on äänitetty ja kuvattu kuluneen kesän kiertueella. Livelevy vangitsee yhtyeen live-energian ja yleisön hurmioituneen osallistumisen.

Äänitykset on tehty 20 eri keikalta, joilta 300 äänitetystä kappaleesta levylle on valikoitunut 15 tuttua hittiä kuuman kesän 2010 versioina. Levyn äänitystyöstä vastasi Marko Ketola ja miksauksesta Juha Heininen.

– Yleisö on kysellyt jo vuosia, koska julkaisemme live-levyn ja uuden dvd:n, mitä voi kuunnella ja kattella  pimeinä ja keikattomina aikoona. Mistä voi imeä energiaa silloin ku arki on ladonseinän värinen? Ensimmäistä kertaa meille tuli oikiasti sellaane olo, että jos onnistumme kesän keikoos jumalattoman hyvin niin pirulauta miksi ei tehtääsi livelevyä? Lauri Tähkä kommentoi.

Marras-joulukuussa Lauri Tähkä ja Elonkerjuu nähdään vielä kuudella keikalla, jonka jälkeen he jäävät tauolle. Itsenäisyyspäivästä alkava breikki on yhteinen päätös rankan, mutta antoisan vuoden jälkeen.

– Istuimme Luhtalanloukon savusaunas viime viikolla ja tultihin siihen tuloksehen, että eikähän olisi meidänkin bändin paree jäädä pikkuuselle keikka- ja levytystauolle itsenäisyyspäivän juhlien jälkeen. 

– Huomattiin oikeen ittekki, että ollaan oltu menos kymmenenkunta vuotta täyttä ravia niinkuin ravihevooset. Uudet perunat on ollu vuodesta 2003 nostamatta, pihanurmikko on apinadatsunin korkuusta, linnunpönttöjen suuaukot tikan hakkaumia täynnä ja sadevesien täyttämät puupaatit lilluvat keulaa myären merenkurkus. Päätettihin pistää kukin omat nurkat kuntoon ja sitten taas ihmetellä soittamisen perähän. Lomaalu teköö ihmiselle kuulemma hyvää.