Lauri Tähkän kitaristi julkaisee kirjan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lauri Tähkä & Elonkerjuu vetäytyi syksyn keikkatauolle ja loppuvuoden lyhyen miniturneen jälkeen yhtye jää pidemmälle tauolle. Yhtyeen kitaristi Simo Ralli ei aio kuitenkaan jäädä makoilemaan, sillä hän julkaisee 24. syyskuuta esikoisteoksensa Ralli Radalla.

Kirja koostuu kiertuepäiväkirjoista vuosilta 2008 – 2010 sekä kolumneista, joita on julkaistu sanomalehti Ilkassa ja Maaseudun Tulevaisuus -lehden Kantri-liitteessä.

– Ilman orkesteriamme ja sen mainetta kukaan ei olisi tullut kysymään maanviljelijä Rallilta: ’Haluaisitko kenties kirjoittaa kirjan?’ Tiedän, että Suomessa on tuhansia hitsareita, opettajia, siivoojia, sihteereitä, kotiäitejä, virkamiehiä, eläkeläisiä ja jopa itseään kirjailijoiksi kutsuvia, joilla olisi paljon kirjoitettavaa, vaan eipä ketään kiinnosta, Simo Ralli toteaa kirjansa esipuheessa.

– Kannattaa ajautua Suomen suosituimpaan bändiin ja rimputtaa parikymmentä vuotta soittolapiota lavalla. Silloin avautuvat kirjallisuuden auvoiset portit, kaatuvat aidat ja nöyrtyvät aakkosvallan vahtikoirat.

Ralli Radalla -kirja julkistetaan lauantaina 25. syyskuuta Häjyt-liikkeessä Teuvalla ja maanantaina 27. syyskuuta Helsingissä. Lauri Tähkä & Elonkerjuu julkaisee uuden levyn ja DVD:n 13.

lokakuuta.