Suosikkisarja Glee Suomeen lokakuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen koko perheen hittisarja Glee käynnistyy Subin lauantai-illoissa 16. lokakuuta. Emmy- ja Golden Globe -voittaja on ihastuttanut televisioyleisöä ympäri maailmaa tarjoamalla katsojille energiaa ja tarttuvaa musiikkia.

Elokuun lopussa neljä arvostettua televisioalan Emmy-palkintoa voittanut Glee kertoo ohiolaisesta high schoolista, jonka nuori ja optimistinen espanjan opettaja Will (Matthew Morrison) päättää nostaa koulunsa glee club -showkuoron pohjamudista takaisin huipulle. Kunnianhimoisena tavoitteena on päästä mukaan kansalliseen showkuorojen kilpailuun, mutta siihen ei usko juuri kukaan muu kuin Will itse. Avukseen urakkaan Will saa toisen opettajan, Emman (Jayma Mays).

Tehtävä on vaikea, sillä kuoron jäsenet painivat monenlaisissa ongelmissa. Kurt (Chris Colfer) on rasittava nörtti-sopraano, Mercedes (Amber Riley) oikutteleva diiva, Arty (Kevin McHale) kiusaamisesta kärsivä kitaristi ja Tina (Jenna Ushkowitz) arka jännittäjä jolle lavalle nousu tuottaa suurta tuskaa. Onneksi mukana on kuitenkin ilmiselviä lahjakkuuksia kuten tähteyttä tosissaan tavoitteleva perfektionisti Rachel (Lea Michele) ja upealla lauluäänellä siunattu komea urheilijanuorukainen Finn (Cory Monteith).

Gleen tuottajat halusivat kiinnittää sarjaan uusia kykyjä teatterimaailmasta. Näyttelijöistä Matthew Morrison ja Lea Michele ovat Broadway-tähtiä musikaaleista Hairspray (Morrison) ja Les Misérables (Michele). Gleessä cheerleader-valmentaja Sueta näyttelevä Emmy-voittaja Jane Lynch on työskennellyt mm. Chicagon kuuluisassa Steppenwolf Theatressa ja Second City -komediateatterissa.

Glee on humoristista ihmissuhdedraamaa, mutta sen suurin viehätys on musiikissa. Sarjassa kuullaan lukuisia unohtumattomia cover-versioita tutuista hiteistä. Glee herättää eloon muiden muassa Madonnan, Aretha Franklinin, Aerosmithin, Lady Gagan, Billy Joelin, Amy Winehousen, Kissin, Olivia Newton-Johnin, Barbra Streisandin, AC/DC:n, Cyndi Lauperin ja Rihannan hittejä.