X Factor -ohjelma kiinni huijauksesta – paranteli laulajien ääntä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa taannoin nähty X Factor -tuotantokausi floppasi rajusti, eikä jatkoa liene luvassa ainakaan aivan lähitulevaisuudessa. Britanniassa samainen realityohjelma on kuitenkin erittäin suosittu, mutta nyt suosioon on tullut erittäin nolo särö.

Brittien X Factor -ohjelma on ollut jo jonkin aikaa otsikoissa, kun sen epältiin muokanneen ohjelmassa nähtyjen laulajien lauluääntä teknisin keinoin. Nyt tuotantoyhtiö on yllättäen myöntänyt epäilyt oikeiksi, Star! -lehti uutisoi. Lauluääniä on paranneltu levytysstudioista tutulla AutoTune -ohjelmistolla.

Ohjelman luoja ja tuomariston puheenjohtaja Simon Cowell ei omien sanojensa mukaan ollut tietoinen kyseisen ohjelmiston käytöstä, ja asian tultua julki hän onkin nyt kieltänyt lauluäänten parantelemisen. Lehtitietojen mukaan ainakin Shirlena Johnsonin taannoista esitystä oli paranneltu huomattavasti ohjelman leikkausvaiheessa. Äärimmäisen nolo paljastus on nyt aiheuttanut valitustulvan televisiokanavalle.