Järkyttävä kuva kuolleesta Reindeerspotting-Janista leviää verkossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikolla Suomeen saapui suru-uutinen Reindeerspotting-dokumenttielokuvan päätähtenä nähdyn 26-vuotiaan Janin kuolemasta. Sittemmin on selvinnyt, että nuori mies oli menehtyi jo aiemmin Kambodzassa ja että hän ei menehtynyt huumeisiin.

Suomen poliisi ei ole halunnut kommentoida asiaa tutkimusten ollessa kesken. Tarkempia tietoja Janin traagisesta kohtalosta ei siis ole virallisista lähteistä saatu, mutta epävirallisesti verkossa on liikkunut runsaasti tietoa ja huhuja. Nyt verkosta on kaivettu esiin myös järkyttävää kuvamateriaalia. Alunperin kambodzalaisessa Koh Santepheap Daily -sanomalehdessä julkaistuissa kuvissa Janin näköinen nuori mies näyttää olevan sähköjohtoon hirttäytyneenä. Kuolinsyyn tutkinta kuitenkin jatkuu edelleen.

Kuvien aitoutta ei ole virallisesti vahvistettu, mutta uhrin ulkonäkö ja tatuoinnit viittaavat Janiin. Artikkeli ja kuvat on julkaistu lehdessä 7. heinäkuuta, joten myös ajankohta sopii yhteen aiemmin julkisuudessa liikkuneisiin tietoihin siitä että Jani löydettiin kuolleena jo kaksi kuukautta sitten. Stara ei julkaise kyseisiä kuvia tai edes suoraa linkkiä niihin, mutta kuvat löytyvät varsin helposti verkosta.

Janista kertova Reindeerspotting sai ensi-iltaviikonloppunaan kotimaiselle dokumentille huimat 5.933 katsojaa, joka oli kaikkien aikojen paras suomalaisen dokumentin avaustulos. Tähän mennessä sen on nähnyt 60.000 katsojaa. Elokuvan ikäraja asetettiin aikanaan valtion elokuvatarkastamon, elokuvalautakunnan ja korkeimman-hallinto oikeuden päätöksellä 18-vuoteen. Kuvauksia tehtäessä Jani oli 19-vuotias.