Lauri Tähkä & Elonkerjuu jää pitkäksi aikaa telakalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme elokuussa kuinka huippusuosittu Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtye kertoi tekevänsä tänä vuonna vielä yhden keikkarupeaman ja jäävänsä sen jälkeen pitkälle tauolle. Marras-joulukuussa yhtye nähdään vielä kuudella keikalla, mutta sen jälkeen yhtye vetäytyy telakalle.

– Istuimme Luhtalanloukon savusaunas viime viikolla ja tultihin siihen tuloksehen, että eikähän olisi meidänkin bändin paree jäädä pikkuuselle keikka- ja levytystauolle itsenäisyyspäivän juhlien jälkeen, Lauri Tähkä kertoi elokuussa.

Yhtye on painanut täysillä viimeisen viiden vuoden ajan ja niittänyt sinä aikana suurta menestystä ja myynyt satojatuhansia levyjä. Nyt yhtye on julkaissut Iholla-kokoelmalevyn ja DVD:n, joten hetki on otollinen tauolle. Yhtye ei itsekään vielä tiedä koska se aikoo palata taas kuvioihin.

– Huomattiin oikeen ittekki, että ollaan oltu menos kymmenenkunta vuotta täyttä ravia niinkuin ravihevooset. Uudet perunat on ollu vuodesta 2003 nostamatta, pihanurmikko on apinadatsunin korkuusta, linnunpönttöjen suuaukot tikan hakkaumia täynnä ja sadevesien täyttämät puupaatit lilluvat keulaa myären merenkurkus. Päätettihin pistää kukin omat nurkat kuntoon ja sitten taas ihmetellä soittamisen perähän. Lomaalu teköö ihmiselle kuulemma hyvää.

Yhtye nähdään toistaiseksi viimeisillä keikoillaan seuraavasti:

22.10 Tukholma, Nalen

12.11 Helsinki, the Circus

19.11 Tampere, Pakkahuone

20.11 Hämeenlinna, Verkatehdas

03.12 Jämsä, Himos-Areena

04.12 Tahko, Tahko Spa

05.12 Seinäjoki, Rytmikorjaamo