American Idol -tähti hurmasi homovastaisen yleisön

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Viihdelehti Staran Chaos Tube -blogi uutisoi kuukausi sitten, että American Idol -kilpailusta tunnetuksi tullut supertähti Adam Lambert saapuu kovasti odotetulle keikalle Suomeen. Esiintyminen vahvistettiin myöhemmin myös virallisesti. Adam Lambert saapuu konsertoimaan Helsingin Kaapelitehtaalle lauantaina 6. marraskuuta.

Laulajatähti oli vastikään esiintymässä Aasiassa, ja hän onnistui valloittamaan yleisön puolelleen leikiten. Malesian Kuala Lumpurissa esiintynyt homoseksuaali laulaja oli saanut paljon kritiikkiä jo etukäteen esiintymisestään. Kuala Lumpurissa on paljon uskonnollisia yhteisöjä, jotka eivät hyväksy homoseksuaalisuutta. Koko maassa saman sukupuolen väliset suhteet ovat laittomia, ja artistin keikkapaikalle ilmestyikin mielenosoittajia. Poliisit pitivät kuitenkin tilanteen hallinnassa, ja yleisö oli hurmaantunut Lambertin laulutaitojen ja lavakarisman vuoksi.

Lambert nousi kuuluisuuteen sijoituttuaan toiseksi suositussa American Idol -kilpailussa vuonna 2009. 28-vuotias laulaja julkaisi debyyttialbuminsa pian ohjelman jälkeen loppuvuodesta 2009. Albumi nousi Billboard 200 -listan sijalle 3. Yli 25 viikkoa Suomen albumilistoilla viihtynyt Lambert on tullut tunnetuksi erityisesti hittisingleistään Whataya Want From Me, If I Had You ja debyyttialbumin nimikkokappaleesta For Your Entertainment.