Näin suomalaista Rare Exports -elokuvaa mainostetaan Yhdysvalloissa – katso traileri

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Rare Exports -elokuva julkaistaan ensi jouluna myös Yhdysvalloissa, kun levitysyhtiö Oscilloscope vie elokuvan rapakon taakse. Tänään elokuvasta on julkaistu Pohjois-Amerikan markkinoille suunnattu englanninkielinen traileri.

Jalmari Helanderin ohjaaman kotimaisen joulupukkielokuvan traileri julkaistiin ensimmäisenä Applen iTunes Movie Trailers -sivustolla. Katso amerikkalainen versio tästä. Jenkkiversio poikkeaa selkeästi kotimaisille markkinoille suunnatusta versiosta. Suomalaisen trailerin voi katsastaa tästä tai artikkelin yltä. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa 3. joulukuuta 2010.

Rare Exports on vinksahtaneella huumorilla ryyditettyä äijäenergiaa. Elokuvan tarina alkaa kun kansainvälinen tutkimusryhmä aloittaa kaivaukset Korvatunturilla ja löytää 486 metrin syvyydestä joulun tarkimmin varjellun salaisuuden. Pian kaikki uskomukset herttaisen kiltistä joulupukista romuttuvat, kun rujo totuus lapsia saalistavasta pirullisen ovelasta pukinretaleesta paljastuu. Luvassa on pikimustaa huumoria, räjähtävää toimintaa ja täysin uusi tulkinta perinteisistä joulumyyteistä.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Jalmari Helander, joka tunnetaan mainos- ja lyhytelokuva- sekä musiikkivideo-ohjaajana. Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommila, Tommi Korpela, Rauno Juvonen sekä Onni Tommila ja Ilmari Järvenpää. Elokuvan on tuottanut Petri Jokiranta / Cinet Oy.