Harry Potter heti piraattien käsiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset Harry Potter -fanit olivat eilen etuoikeutettuja, sillä elokuva sai ensi-iltansa Suomessa kahta päivää ennen esimerkiksi Britanniaa ja Yhdysvaltoja. Samaan aikaan elokuvayhtiö taistelee laitonta kopiota vastaan.

Wall Street Journal -lehden mukaan elokuvastudio Warner Bros. tutkii parhaillaan kuinka elokuvan 36 ensimmäistä minuuttia ovat päätyneet internetjakeluun. Video ilmestyi verkkoon jo maanantai-iltana, eli useita päiviä ennen ensi-iltaa. Studion edustaja ei suostunut vielä vahvistamaan ovatko he vielä saanett vuodon aieheuttajan selville, mutta tutkimukset vahvistettiin.

Samalla Potter-väki korosti, että kyseessä ei ole markkinointitempaus, vaan oikea vuoto. Lehden mukaan kopioita materiaalista oli jaossa vielä eilen keskiviikkona muiden muassa PirateBay-sivustolla. Kyseessä ovat suuret rahat, sillä Potter-saaga on maailmanhistorian tuottoisin elokuvasarja. Ensimmäiset kuusi elokuvaa ovat tuottaneet yhteensä käsittämättömät 5,4 miljardia dollaria.