Steven Spielbergin seuraava jättielokuva näyttää tältä

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Suosittu Hollywood-tähti Harrison Ford on tehnyt erittäin menestyksekkään uran valkokankaalla. Hänen uransa käännekohta nähtiin noin 30 vuotta sitten, kun Ford esitti Han Solon roolia elokuvamaailman klassikoksi muodostuneessa Star Wars -elokuvassa.

E! Online -julkaisu kertoo Fordin olevan mukana ensi kesän hitiksi jo etukäteen veikatussa Cowboys and Aliens -elokuvassa. Vuoden 2006 sarjakuvaan perustuvassa pätkässä nähdään pääosissa myös brittinäyttelijä Daniel Craig ja House-sarjan kaunotar Olivia Wilde. Toimintaleffan ohjaa Iron Man -elokuvan ohjannut Jon Favreau ja vastaavana tuottajana toimii Steven Spielberg. Muina tuottajina toimivat Brian Grazer ja Ron Howard.

Han Solon rooli ei ole ainoa hieno meriitti Fordin uralla, sillä arkeologinen sankari Indiana Jones on vieläkin monen sydäntä lähellä. Elokuvien pääroolia alusta saakka näytellyt Harrison Ford lahjoitti keväällä 2009 kuuluisan “hikisen” hattunsa viimeisimmän elokuvan kuvausten päätyttyä vastanäyttelijälleen Shia LaBeoufille. Transformers-elokuvistakin tunnettu LaBeouf ei ole Fordin ja elokuvan tuottaja Steven Spielbergin mukaan ottamassa elokuvissa pääroolia, mutta ainakin hänellä on nyt sankarin hattu.