Digitaalisesti kuollut Lady Gaga heräsi henkiin

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Laulajakaunotar Alicia Keys on laulajauransa ohella mukana myös hyväntekeväisyydessä ja hänen johtamansa Keep a Child Alive -järjestö keräsi taannoin lahjoituksia AIDS-lapsia varten. Monet julkisuuden henkilöt tukivat Keysin järjestöä varsin omaperäisellä tavalla, sillä osa tähdistä “kuoli” sosiaalisesta mediasta.

Kyseinen kampanja oli nimeltään Digital Life Sacrifice, jossa julkkikset lupasivat tulla takaisin Twitteriin ja Facebookiin, kun Alicia Keysin järjestö on saanut kasaan lahjoituksia miljoona dollaria. Nyt Pop Watch -julkaisu raportoi tavoitteen täyttyneen vain kuudessa päivässä, joten fanit saivat idolinsa nopeasti takaisin. Muiden muassa Lady Gaga, Ryan Seacrest, Elijah Wood, Usher, Justin Timberlake ja Kim Kardashian olivat siihen saakka ”digitaalisesti kuolleita”.

Päätöksen kampanjalle teki multimiljonääri Stewart Rahr, joka lahjoitti Keep a Child Alive -järjestölle 500.000 dollaria. Kaikki tähdet koostivat videoita, joissa he makasivat kuolleina arkussa viimeisen testamentin kera. Teolla otettiin kantaa siihen, että maailma on täynnä AIDS-lapsia, eikä kukaan välitä heidän kohtalostaan. Maailmanlaajuista AIDS-päivää vietetään vuosittain 1. joulukuuta.