Hittiartisti kahdeksi vuodeksi vankilaan

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Viime vuosina monet artistit ovat joutuneet erinäisten syiden vuoksi vankilaan. Nyt oikeussalin syytettyjen penkillä nähtiin hiphop-artisti Ja Rule, joka on tullut aikaisemmin faneilleen tutuiksi musiikin ohella muiden muassa rooleistaan elokuvissa Hurjapäät ja Scary Movie 3.

Artistin eilinen oikeudenkäynti ei päättynyt hänen osaltaan hyvin, sillä Manolith-julkaisu kertoo Ja Rulen joutuvan vankilaan kahdeksi vuodeksi. Kyseinen tuomio langetettiin vuoden 2007 pidätyksestä, jolloin poliisit löysivät artistin autosta luvattoman puoliautomaattisen aseen. Ja Rulen auto oli myös rekisteröimätön ja ilman vakuutuksia, mutta ne olivat vain sivuseikkoja aselöydön rinnalla.

Tähti itse kiisti syyllisyytensä ja hänen asianajajansa yritti vedota poliisien tehneen aiheettoman pysäyttämisen. Tuomari ei kuitenkaan armahtanut Ja Rulea, sillä kyseessä oli hänen mukaansa erittäin vakava rike. Mies sai vain kahden vuoden tuomion, mikä tuomarin mielestä oli aivan minimaalinen tässä tapauksessa. Aiemmin mainittu enimmäisaika neljä vuotta ei nimittäin hänen tapauksessaan olisi riittänyt johtuen rikoksien määrästä ja luonteesta. Pahimmillaan hänet olisi voitu tuomita 15 vuoden vankeuteen.