Kohuväite: ”Michael Jackson aiheutti itse kuolemansa”

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Reilu vuosi sitten traagisesti ja epäselvissä olosuhteissa menehtynyt poptähti Michael Jackson julkaisi postuumisti kokonaisen albumillisen uutta musiikkiaan 10. joulukuuta. Häneltä jäi yhteensä yli sata julkaisematonta kappaletta, joten materiaalia riitti.

Kesällä 2009 popkuninkaan sydän pysähtyi ja hänen lääkärinsä Conrad Murray ei elvytyksistä huolimatta onnistunut pelastamaan hänen henkeään. Myöhemmin lääkäriä syytettiin kuolemantuottamuksesta, mutta nyt tapahtumaan on saatu mahdollisesti mukaan uusia todisteita. TMZ-julkaisu kertoo nimittäin myös toisen lääkärin hoitaneen Jacksonia, ja että kuolema saattaa olla seurausta tähden omasta toiminnasta.

Jacksonin sydämen oletetaan pysähtyneen lääkkeiden yliannostuksen vuoksi. Lähde on nyt kertonut TMZ-julkaisulle todisteiden viittaavan siihen, että lääkäri Murrayn poistuttua huoneesta Jackson itse on ottanut yliannostuksen Propofolia, joka on suoneen annosteltavaa anestesialääkettä. Menehtyminen olisi täten tapahtunut oman käden kautta, eikä lääkäri Conrad Murrayn toimesta.

Michaelin käyttöön annettujen lääkereseptien kirjoittajan on myös kerrottu olevan toinen lääkäri. Murrayn tiimi ei vielä tiedä haluavatko he vetää toisen lääkärin mukaan oikeustaisteluun, mutta tiimi haluaa tehdä selväksi artistin vuosikymmeniä jatkuneen lääkeaddiktion olleen syy tämän menehtymiseen.