Natalie Portman treenasi rajusti lesboroolia varten

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Hollywood-tähti Natalie Portman nousi viime vuonna muutaman kerran otsikoihin “myrtsittelynsä” merkeissä, kun hänet oli ikuistettu julkkisjuhlissa varsinaisena hapannaamana. Sittemmin hänet on kuitenkin ikuistettu jo hieman paremmissa tunnelmissa elokuvansa ensi-iltajuhlissa.

Viime viikot Portman on ollut otsikoissa kohutun Black Swan -elokuvassa nähtävän lesboroolinsa merkeissä. Nina-ballerinana esiintyvä Portman on saanut myös kyseisen roolin ansiosta Golden Globe -ehdokkuuden. Kaunotar kertoi Vogue-lehdelle tanssiroolin olleen kuitenkin yksi pahimmista ikinä, sillä sen eteen tehty fyysinen ja henkinen ponnistelu olivat aivan vertaansa vailla. Portman pudotti painoaan yhdeksän kiloa noin vuoden aikana ja se oli suuri suoritus jo ennestään hoikalta näyttelijältä.

– Treenasimme viimeisten kuukausien aikana noin kahdeksan tuntia joka päivä. Treenaamisen tarkoituksensa oli muokata vartalosta erittäin linjakas, kuten ballerinoilla yleensä on, Natalie Portman avautui Vogue-lehdelle.

– Vuosi sitten tanssimme kaksi tuntia joka päivä, mutta myöhemmin se muutettiin viideksi tunniksi. Viimeiset kaksi kuukautta se oli edellämainitut kahdeksan tuntia uinnin kera. Kipu oli sopivaa roolia varten, sillä se auttoi asennoitumaan oikein ballerinan elämään.

Portman nukkui vain viisi tuntia yössä ja päivän mittaan juotiin runsaasti kahvia ja syötiin kipulääkkeitä. Elokuvan valmistumisen jälkeen paluu normielämään on sujunut hyvin, sillä vegaaniksi aikoinaan ryhtynyt Portman rakastaa terveellistä ruokaa. Elokuvaohjaaja Darren Aronofsky huomasi Portmanin kärsivän muita näyttelijöitä enemmän elokuvan vaatimasta ankarasta dieetistä. Nainen valitteli nälkäänsä koko ajan muiden muassa managerilleen. Ensi-illan Black Swan -elokuva saa tammikuussa 2011.