Lääkärit laulajatähdelle: ”Vain 5 – 10 prosentin mahdollisuus parantua”

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Maailman kaikkien aikojen parhaaksi laulajaksi aikoinaan valittu Aretha Franklin on tuttu muiden muassa klassikkokappaleistaan Think, I Never Loved a Man (The Way I Love You), Chain of Fools ja Say a Little Prayer. Häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen taitavimmista ja merkittävimmistä laulajista.

68-vuotias supertähti on ollut myös esikuvana monille muille artisteille. Lähde paljasti taannoin Detroitin WJBK Fox 2 -radioasemalle Franklinin sairastavan haimasyöpää ja tämän takia hänelle tehtiin myös vaarallinen leikkaus. People-lehti kertoo Franklinin päässeen nyt kotiin sairaalasta ja hänen vointinsa on sangen mainio, kun ottaa huomioon sairauden vakavuuden.

– Olen ollut pian kolme päivää kotona ja voin hyvin. Perheeni ja ystäväni pitävät minusta huolta. Minulla on myös oma sairaanhoitaja, joka vierailee täällä päivittäin. Elän suuressa toivossa kuntoni suhteen, sillä haluaisin nähdä Sam Cooken esityksen Music Hallissa 2. tammikuuta, Franklin kertoi People-lehdelle.

Franklinille luvattiin vain vuosi elinaikaa ja haimasyövästä parantumisen mahdollisuus on noin 5 – 10 prosenttia. Laulajattaren hyvä vointi antaa kuitenkin läheisille aihetta uskoa parempaan ja myös poliitikko ja ihmisoikeusaktivisti Jesse Jackson pitää naiselle peukkuja.