“Vesipiipun poltto sallittua hauskanpitoa myös nuorille”

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Viikon kohutuin video on ollut kiistattomasti teinitähti Miley Cyrusin kotibileissä ikuistettu kännykkävideo, jossa suosikkilaulaja nähdään polttamassa vesipiippua ja nauramassa sen jälkeen hervottomasti. Tähän saakka Mileyn on väitetty polttaneen piipussa salviaa, mutta eilen epäilyt huumeen polttamisesta nousivat kuitenkin esiin.

Nyt Miley Cyrus on itse ottanut ensimmäisen kerran kantaa tapauksesta syntyneeseen kohuun. Hän ei ole tosin isänsä tapaan pyytänyt anteeksi, vaan on sen sijaan puolustellut vesipiipun käytämistään. TMZ-julkaisu raportoi nuoren tähden todenneen, että kyse oli vain hauskanpidosta, joka on sallittua myös nuorille. Mileyn ystävä kertoi hiukan enemmän nuoren tähden mietelmistä TMZ-julkaisulle.

– Miley ei välitä tästä kohusta. Hän tekee uusinta elokuvaansa ja jatkaa elämäänsä eteenpäin. Kyse oli todellakin vain hauskanpidosta, ystävä kertoi.

Monet amerikkalaislehdet ovat laskeneet yksi plus yksi yhteen ja tulleet siihen tulokseen, että vesipiipussa poltettu aine on tuskin ollut salviaa. Mileyn vanhempien valehtelu ja taustavoimien kovat ponnistelut videon salaamiseksi nimittäin viittaavat siihen, että kyse on ollut mahdollisesti jostain aivan muusta kuin salviasta. Kyseisen kasvin huumaavista vaikutuksista on keskusteltu paljon ja sen on kerrottu olevan kuin LSD-huumetta, mutta Yhdysvalloissa sen käyttö on vielä monissa osavaltioissa sallittua.