Oasis hajosi – uusi bändi oli kasassa jo tuntien päästä

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Oasis-brittiyhtye hajosi noin vuosi sitten ja hajoamissyistä on spekuloitu siitä lähtien. Bändistä eronnut Noel Gallagher valotti tilannetta kertomalla uhkailusta, jota hän ja hänen läheisensä olivat saaneet osakseen. Mies kertoi kotisivuillaan riitelevänsä myös veljensä Liamin kanssa liikaa ja tämä oli osasyynä eroamiselle.

Oasiksen hajoaminen ei tyrehdyttänyt Liam Gallagherin musisointia, sillä vain tunteja velipoika Noelin eroamisen jälkeen miehellä oli uusi bändi kasassa. Liamin bändi koostuu hänen lisäkseen Oasiksen kitaristi Gem Archerista, rumpali Chris Sharrockista ja basisti Andy Bellistä. Nimeksi bändi sai Beady Eye ja Gallagher kertoi Nme-julkaisulle syitä uuden bändin perustamiseen.

– Oasiksen hajoaminen tuntui pahalta, mutta se on vain elämää. Paskaa tapahtuu, mutta matka jatkuu. Noelin lähdön jälkeen joimme poikien kanssa päät täyteen hotellissa ja keskustelimme uuden bändin perustamisesta. Päätimme tehdä sen, sillä meidän täytyi jatkaa eteenpäin, Liam Gallagher kertoi Nme-julkaisulle.

Beady Eye perustettiin virallisesti tänä vuonna ja debyyttisingle Bring The Light julkaistiin marraskuussa. Ensimmäisen studioalbumin tuottaa Steve Lillywhite ja ajankohdan albumin ilmestymiselle uskotaan olevan ensi vuoden aikana.