DMX teki typeriä virheitä – vuodeksi vankilaan

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Yhdysvaltain hiphop-artistit ovat lähivuosien aikana vierailleet tiiviiseen tahtiin vankilan kaltereiden takana. Muutama päivä sitten Ja Rule sai kahden vuoden vankeustuomion luvattoman puoliautomaattisen aseen hallussapidosta. Viime kuussa vankilaan passitettiin hiphop-artisti T.I., joka rikkoi ehdonalaistaan huumeiden hallussapidolla.

Nyt vuorossa on hiphop-tähti DMX. Phoenix New Times –julkaisu kertoo miehen pääsevän kaltereiden taakse vuodeksi ja kyseessä on jo kolmas reissu vuoden sisällä. Ehdonalaistaan suorittanut DMX mokasi pahasti, sillä uuteen tuomioon vaikuttaneita syitä oli monia. Muiden muassa kokaiinin ja muiden päihteiden käyttö, sekä ehdonalaisvalvojalle ilmoittautumatta jättäminen koituvat artistin vapaudelle vahingollisiksi.

DMX pidätettiin kyseisten asioiden vuoksi Phoenixissa viime kuussa. Mies ajoi tuolloin myös autoa ilman voimassa olevaa ajokorttia. Artisti kiisti aluksi syytteet, mutta torstaina pidetyssä oikeudenkäynnissä hän myönsi syyllistyneensä ehdonalaisensa rikkomiseen. Tuomari Christine Mulleneaux ilmaisi istunnossa huolensa DMX:n puolesta, sillä tämän tulisi hänen mukaansa selvittää ongelmiensa ydin.

– Rikoskierteesi on alkanut jo vuonna 1988. Olen erittäin huolissani tästä tilanteesta, sillä sinä hoidat diagnosoimatonta henkistä tilaasi laittomilla aineilla. Kaikki jatkuu niin kauan, kunnes hoidat mielenterveytesi kuntoon, tuomari Christine Mulleneaux sanoi Phoenix New Times –julkaisun mukaan.