Haastattelussa Olivia Wilde

Haastattelut · Stara.fi

Useista suosituista televisiosarjoista tunnetuksi tullut näyttelijäkaunotar Olivia Wilde tähdittää parhaillaan Tron: Perintö -elokuvaa. Viihdelehti Stara oli paikalla Pariisissa, kun elokuvan tähdet kävivät kertomassa elokuvastaan. Olivia Wilde kertoi haastattelussa kuulumisiaan ja paljasti muiden muassa joulusuunnitelmansa.

26-vuotias Olivia Wilde nähdään Tron-elokuvassa Quorran roolissa.

– Quorra on ohjelmoitu nainen, joka on Jeff Bridgesin esittämän Kevin Flynnin luomus. Hän on myös Flynnin seuraaja ja suojelija. He ovat eläneet yhdessä maanpaossa yli kahdensadan vuoden ajan, Olivia Wilde kertoo Staralle.

”Nörttimäinen huumorintaju”

Kaunotar samaistui elokuvan roolihahmoonsa ainakin huumorin osalta.

– Luulen, että minulla on samankaltainen huumori kuin Quorralla. Sellainen nörttimäinen huumorintaju. Siihen kykenin samaistumaan, Olivia naureskeli.

Wilden roolihahmon asuna toimii harvinaisen näyttävä tekninen luomus, jollainen olisi hieno muisto leffaroolista. Asu oli kuitenkin aivan liian arvokas, jotta se olisi voinut jäädä näyttelijättären haltuun. Olivia ei siis saanut sitä mukaansa.

– Ei, hittolainen en. Se asu on paljon arvokkaampi kuin minä olen, eivätkä he päästäneet minua lähellekään sitä sen jälkeen kun olimme saaneet kuvaukset tehtyä. Oli teknologinen saavutus tehdä nuo puvut, ja ne ovat kuin taideteoksia. Niissä on lamppuja ympäriinsä. Ne ovat hyvin kauniita ja hienostuneita. Asut ovat nyt tiiviisti lukkojen takana sinetöityinä odottamassa seuraava Tron-elokuvaa, jos sellaisen vielä joskus teemme.

”Pidän hyvistä tarinoista”

Olivia Wilde on aiemmin nähty valkokankaalla muiden muassa Alpha Dog ja Year One -elokuvissa. Ensi vuonna hän tähdittää myös Cowboys & Aliens -elokuvaa, joten kaunottarella on parhaillaan kovasti vientiä Hollywoodissa.

– Tuleva vuosi on minulle erittäin jännittävä. Tron tulee ulos nyt joulukuussa ja Cowboys & Aliens saa ensi-iltansa ensi vuoden heinäkuussa. Olen hyvin ylpeä näistä molemmista elokuvista. Tämä on jännittävää. Tulevaisuudessa haluaisin tehdä enemmän toiminta- ja seikkailuelokuvia, sillä niitä on mukava tehdä. Tulen kuitenkin aina tekemään myös indie-elokuvia ja erilaisia tarinoita. Pidän hyvistä tarinoista, joten jatkan niiden tekemistä.

Nyt ensi-iltansa saaneeseen Tron-elokuvaan hän päätyi varsin tavanomaisella tavalla.

– Tapasin elokuvantekijät ja me keskustelimme projekti haasteista. Saimme yhteyden monilla tasoilla, kävin koekuvauksissa ja voila! Olivia kertoi Staralle.

Rooli ei ollut kuitenkaan helpoin mahdollinen, sillä siinä tarvittiin kestävää fysiikkaa ja notkeita liikkeitä. Siksi näyttelijät joutuivatkin valmistautumaan rooleihinsa kuukausien ajan ennen kuvausten alkamista.

– Siinä oli monia haasteita, mutta fyysisesti minun täytyi oppia aika paljon itsepuolustuslajeista, miekkataisteluista ja erilaisista stunteista. Se oli minulle suuri haaste, sillä en ollut koskaan tehnyt mitään niin fyysistä, Olivia Wilde kertoi.

”En tiedä Suomesta yhtään mitään”

Näyttelijättären juuret ovat osittain myös Euroopassa, mutta siitä huolimatta Suomesta hänellä ei ollut minkäänlaista tietoa. Toimittaja Antero Alhonen kuitenkin kertoi hänelle, että meillä ei ole jääkarhuja kaduilla.

– En tiedä. Minä en tiedä Suomesta yhtään mitään, Olivia myönsi.

– Ei jääkarhuja? Onko se yleinen harhaluulo? Todellako? Minä tiesin, että teillä ei ole jääkarhuja, joten olin siitä tietoinen, kaunotar naureskeli.

Tron: Perintö -elokuvan pääosassa nähdään Oscar-voittaja Jeff Bridges. Hauskan miehen maineessa olevan tähden videohaastattelun voit katsoa tästä linkistä. Monien muiden tavoin myös Olivia Wilde oli innoissaan karismaattisen tähden vetovoimasta.

– Hän on uskomaton. Hän on kaikkea jonka hänen voisi odottaa olevan. Kaikki olettavat, että hän on maailman mukavin kaveri ja hän on, Olivia kehui vastanäyttelijäänsä.

Näyttelijäntöitä monipuolisesti tehnyt Olivia on tyytyväinen siihen, että hän on saanut työskennellä alalla monipuolisesti, sillä teatterissa, televisiossa ja elokuvissa näytteleminen eroavat hänen mukaansa toisistaan kovasti.

– Ne ovat hyvin erilaisia. Televisiossa tarvitaan tietynlaista kestävyyttä, kun siellä työskennellään yhdeksän kuukautta todella kovasti. Elokuvissa on kaksi tai kolme kuukautta intensiivistä työskentelyä. Tai neljä kuukautta, kuten nyt Tron-elokuvassa. Televisio on käsikirjoittajan media, elokuvat ovat ohjaajien medioita ja teatteri on näyttelijän media. Minusta on terveellistä tehdä noita kaikkia kolmea, Olivia Wilde kertoi Staralle.

Perhejoulu lasketellen ja lukien

Tron: Perintö on siten poikkeuksellinen elokuva, että näyttelijät tekivät roolityönsä pääasiassa lavasteissa toisin kuin monissa muissa vastaavissa elokuvissa. Viime vuosina sci-fi -elokuvat on nimittäin työstetty yleensä vihreässä chroma-huoneessa, minkä jälkeen ympäristö on lisätty mukaan vasta jälkikäteen. Nyt ohjaaja halusi näyttelijöiden työskentelevän poikkeuksellisesti ilman että heidän täytyi kuvitella ympäristönsä.

– Kyllä luulen että se oli helpompaa näin. Kuvauspaikat olivat niin kauniita, että niissä työskenteleminen ja niiden käyttäminen oli luksusta ilman että meidän tarvitsi kuvitella ympäristöämme. Heidän olisi ollut helppo panna meidän näyttelemään vihreään huoneeseen ja pyytää kuvittelemaan kaikki ne upeat jutut. Ohjaajamme oli kuitenkin arkkitehti, joten hän todella halusi meidän näyttelevän siinä ympäristössä ja se auttoi paljon. Minä rakastin kuvauspaikkojamme. Ne olivat upeita, Olivia Wilde kertoi.

Yksi kohtaus oli lavasteineen erityisesti näyttelijäkaunottaren mieleen.

– Turvatalo, jossa Kevin Flynn oli piileskellyt, oli suuri ja kaunis valkoinen luola. Siellä myös minun roolihahmoni Quorra oli elänyt maanpaossa hänen kanssaan. Mukana on kohtaus, jossa olemme erikoisella perheillallisella. Se oli universaali outo perheillallinen, jollaisen kaikki ovat joskus kokeneet elivät he sitten Tron-maailmassa tai kotona Maassa. Ne ovat kaikki samanlaisia, ja tunnelma aina samanlainen. Se on lempikohtaukseni elokuvassa.

Elokuvan markkinointi on vienyt Oliviaa ympäri maailmaa, mutta jouluun mennessä meno kuitenkin rauhoittuu. Samalla hän voi itsekin keskittyä joulun viettoon. Näyttelijätär paljasti haastattelussa omat joulusuunnitelmansa.

– Menemme perheeni kanssa joka joulu vuorille laskettelemaan. Minä lumilautailen ja nukun, koska se on vuoden ainoa hetki kun minulla on siihen aikaa. Odotan todella kovasti, että pääsen nukkumaan tänä jouluna.

– En oikeastaan halua mitään lahjoja. Juuri nyt tunnen itseni maailman onnekkaimmaksi ihmiseksi, joten haluan vain tavata perheeni ja rauhoittua. Haluan saada aikaa lukeakseni oikean kirjan käsikirjoitusten sijaan. Siitä tulee hauskaa, Olivia Wilde kertoo haastattelun lopuksi.

Antero AlhonenPariisi