Syy Michael Jacksonin vaaleaan ihoon vahvistui

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Toissa kesänä epäselvissä olosuhteissa kuolleen poptähti Michael Jacksonin lähipiiri teki kuoleman jälkeen satojen miljoonien tilin supertähteen liittyvällä materiaalilla. Äskettäin julkaistiin kovasti odotettu ja kovilla odotuksilla ladattu uusi albumi, jonka menestys ei kuitenkaan ollut aivan toivotulla tasolla.

Michael Jacksonin ulkonäköä on pohdittu vuosikymmenien ajan ja muiden muassa nenäleikkaukset saivat vastaansa paljon kritiikkiä. Edesmenneen tähden äiti Katherine Jackson avautui nyt poikansa addiktiosta ulkonäkömuutoksiin Oprah Winfreyn televisio-ohjelmassa. Äidin mukaan Michael kärsi vaikeasta ihosairaudesta, joka sai hänet näyttämään omasta mielestään ”laikukkaalta lehmältä”. Siksi hän haki apua lääkäreiltä.

– Michaelille tehtiin monia ihohoitoja, joiden oli tarkoitus tasoittaa ihon väriä. Nämä hoidot johtivat kuitenkin ihon vaalenemiseen kauttaaltaan. Hänelle tehtiin vuosien mittaan myös monia kauneusleikkauksia. Kaksi niistä hän tunnusti, mutta määrä on todellisuudessa paljon suurempi, Katherine Jackson kertoi Oprah Winfreylle.

– Hän oli koukussa noihin leikkauksiin. Myös lääkkeet olivat hänen ongelmansa ja varoittelin hänen kuolevan yliannostukseen vielä joku päivä. Michael kielsi käytön, mutta en uskonut häntä täysin. Propofolin yliannostuksesta johtunut kuolema mursi sydämeni ja en ole toipunut menetyksestämme vieläkään.