Lääkäri määräsi henkivartijoita piilottamaan Michael Jacksonin lääkkeet

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Puolitoista vuotta sitten epäselvissä olosuhteissa kuollut Michael Jackson on ehtinyt maata haudassa jo pitkään, mutta maan päällä hänen kuolemaansa käsittelevä oikeudenkäynti alkoi toden teolla vasta eilen. Oikeus kuuli muiden muassa Jacksonin olleen jo kuollut ambulanssin saapuessa paikalle.

Tohtori Murray oli antanut anestesialääke Propofolia Jacksonille tämän omasta pyynnöstä. Yhteisvaikutus Jacksonin jo sitä ennen ottamien lääkkeiden kanssa oli kuitenkin tappava. Murray sai syytteen, ja hänen uskotaan myös yrittäneen salata virheellistä ratkaisuaan. Asianajaja David Walgrenin mukaan tämä näkyy lääkärin käskyissä Jacksonin henkivartijoille. Mies nimittäin komensi näitä keräämään lääkkeet pois näkyvistä, ennen kuin ambulanssi tulisi.

Jos Murray tuomitaan syyllistyneeksi tappoon, voi hän joutua neljäksi vuodeksi vankeuteen. Mies menettää myös lupansa toimia lääkärinä. Tähän mennessä hän on kuitenkin kieltänyt syyllisyytensä jyrkästi. Kaiken tämän ohella eilen kuultiin myös paljastus Jacksonin koreografin suusta. Hän paljasti, että Jackson oli ollut todella sairas jo useiden päivien ajan ennen kuolemaansa. Poptähden henkivartija Faheem Muhammad puolestaan todisti kuinka Murray näytti olevan paniikissa yrittäessään turhaan elvyttää kuolevaa laulajaa. Henkivartija vahvisti lääkärin myös kysyneen osaako joku ensiapua ja että lapset Prince ja Paris olivat samaan aikaan läsnä huoneessa.