Yllätysveto: Marilyn Manson X Factor -tuomariksi

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Marilyn Manson on yhdysvaltalainen alternative metal -yhtye. Yhtyeen nimi on samalla sen johtohahmon käyttämä taiteilijanimi. Marilyn Mansonin oikea nimi on Brian Hugh Warner. Marilyn Manson –nimi muodostuu kyseisen artistin mukaan miehen ihannoimista Marilyn Monroesta ja Charles Mansonista.

Marilyn Manson on monien mielestä pelottava ihminen, mutta Itävallassa häntä ei pelätä. Manolith-julkaisu kertoo nimittäin miehen olevan mukana maan X Factor –ohjelmassa tuomarina. Tämä ihmetyttää X Factor –ohjelman faneja Yhdysvalloissa, sillä siellä miestä ei otettaisi mukaan kyseiseen kisaan. Itävalta toimii kuitenkin toisin, joten sarjan fanit odottavat suurella mielenkiinnolla mitä mies tekee kisaajille.

Marilyn Manson –yhtye toimi suosionsa alkuvaiheessa nimellä Marilyn Manson & The Spooky Kids. Yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti yli 25 miljoonaa albumia. Sen jäseninä toimivat Marilyn Manson, Kenny ”Ginger Fish” Wilson, Jeordie ”Twiggy Ramirez” White, Chris Vrenna ja Andy Gerold. Yhtye tunnetaann kristinuskoa ja Yhdysvaltoja pilkkaavista sanoituksista ja esiintymisestä.

Sanoitusten takia Marilyn Mansonia on Yhdysvalloissa syytetty itsemurhiin yllyttämisestä. Asiasta nousi kohu esimerkiksi Columbine High Schoolin ampumavälikohtauksen yhteydessä 1999. Kaksi lukion viimeisellä luokalla ollutta poikaa surmasi 13 oppilasta, opettajan ja haavoitti 24 henkilöä. Toisaalta myöhemmät todisteet osoittivat, että he eivät edes pitäneet Marilyn Mansonin musiikista.