Televisiotähti avoimena: ”Tulin 14-vuotiaana raskaaksi hyväksikäyttäjälle”

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Rahassa mitattuna maailman kirkkaasti menestyksekkäin televisiotähti Oprah Winfrey aikoo lopettaa 25 vuoden urakkansa televisioemäntänä viimeistään keväällä ja hän aikoo samalla suunnata aivan toisiin kuvioihin.

Oprah oli nyt Piers Morganin haastateltavana Piers Morgan Tonight -keskusteluohjelmassa, ja nainen kertoi haastattelussa tulleensa raskaaksi 14-vuotiaana. Raskaus ei ollut toivottu asia, mikä heijastui naisen mukaan hänen tekoihinsa. Oprah kertoi halunneensa tappaa itsensä ja lapsensa, sillä hän ei halunnut synnyttää lasta. Raskaaksi tuleminen oli seuraus jo vuosia jatkuneesta hyväksikäytöstä. Oprah ei pystynyt ottamaan enää vastuuta itsestään ja teoistaan.

– Tein tuossa iässä huonoja valintoja. Kaikkeen oli kuitenkin syynä seksuaalinen hyväksikäyttö, joka alkoi ollessani vasta yhdeksänvuotias, Oprah kertoi Piers Morganille.

– Tämä pahuus heijastui elämääni monin eri tavoin, sillä millään ei ollut enää mitään rajoja. Halusin vain tappaa lapsen, ja samalla myös itseni. Join pyykinpesuainetta keskeyttääkseni raskauden. Onnistuin siinä ja jäin eloon. Silloin tiesin saaneeni toisen mahdollisuuden.

Oprah kertoi menneensä takaisin kouluun, eikä kukaan tiennyt hänen olleen raskaana. Tämä oli naisen mukaan suuri etu, sillä tietämättömyyden takia muut oppilaat valitsivat hänet oppilaskunnan johtajaksi. Nainen pääsi myöhemmin myös vierailemaan Valkoisessa Talossa, sillä hän edusti tuolloin Tennesseen teini-ikäisiä vaikuttajia.