Maailmankuulu televisiotähti ja teräsvaari kuoli 96 vuotiaana

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Jack LaLanne on tunnettu yhdysvaltalainen liikunnan ja terveellisten elämäntapojen puolesta taisteleva televisiotähti. Mies juonsi vuosina 1951 – 1985 televisio-ohjelmaa The Jack LaLanne Show. LaLanne vieraili uransa aikana myös Simpsonit-televisiosarjassa ja harrasti aktiivisesti kehonrakennusta.

Yksi urheilun osa-alueista oli kuitenkin erityisesti Jack LaLannen hallussa. Hän on nimittäin päässyt Guinnessin ennätystilastoihin upeilla uintisuorituksillaan vuosina 1954 – 1984. Valitettavasti teräsvaarin matka on nyt päättynyt, sillä hän menehtyi viikonloppuna. 96-vuotias LaLanne kuoli keuhkokuumeen aiheuttamaan hengitysvajaukseen. Kuolema oli People-lehden saamien tietojen mukaan rauhallinen, vaikka se tulikin yllätyksenä.

Jack LaLanne sai itsensä ennätyslukemiin ensimmäisen kerran vuonna 1954. Tuolloin 40-vuotias kehonrakentaja sukelsi San Franciscossa sijaitsevan Golden Gate –sillan koko pituuden, noin 2.700 metriä. Tämän hän teki 64 kiloisten sukelluslaitteiden kanssa. Seuraavan ennätyksen hän sai nimiinsä kaksi vuotta myöhemmin. LaLanne teki 1.033 punnerrusta 23 minuutissa, ja tämä nähtiin You Asked For It –televisio-ohjelmassa.

Vuotta myöhemmin tähti teki taas uintireissun, mutta tällä kertaa hän veti perässään 1.100 kilon painoista jahtia. Matkaa kertyi 6,5 kilometriä. Jack LaLanne ei tyytynyt vielä tähän, vaan kaiken kaikkiaan hänellä on upeita suorituksia noin kymmenen kappaletta. 66-vuotiaana mies ui 1,6 kilometriä alle tunnissa, mutta hän ei tehnyt tätä tietenkään helpolla tavalla. LaLanne veti perässään kymmentä venettä, ja veneissä oli 77 ihmistä.

Viimeisin mahtisuoritus kirjattiin vuonna 1984. 70-vuotias LaLanne ui 1,6 kilometrin matkan käsiraudoissa ja kahleissa. Tällä kertaa hän veti perässään 70 venettä, joissa jokaisessa oli yksi matkustaja.