Zsa Zsa Gaborin henki pelastui – toistaiseksi

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Maailmankuulu veteraaninäyttelijä Zsa Zsa Gabor kiidätettiin viime syksynä sairaalahoitoon pudottuaan sängystä kotonaan. Pudotus oli iäkkäälle tähdelle raju, sillä hän sai tapaturmassa useita luunmurtumia. Sittemmin tilanne on ollut yhtä vuoristorataa ja tähti on ollut useissa leikkauksissa. Nyt tilanne näyttää taas paremmalta.

Zsa Zsa Gaborille tehtiin amputointi alle kaksi viikkoa sitten. Toinen jalka amputoitiin, koska siinä ollut kuolio oli vaarassa levitä. Operaatio sujui UCLA-sairaalan lääkäreiden mukaan hyvin, mutta tähti on edelleen huonossa kunnossa. Gaborilla on verihyytymiä eri puolilla vartaloa, mutta nyt hän pääsi kuitenkin kotiin. Tähden edustaja John Blanchette kertoi tilanteesta eilen lehdistötiedotteessa. Kotiinpaluun uskotaan tekevän hyvää iäkkäälle naiselle, sillä hänellä oli vaikeuksia sopeutua sairaalahoitoon. Vaikeuksista kertoi samassa tiedotteessa Gaborin aviomies Prince Frederic von Anhalt.

– Paluu kotiin tekee hänelle hyvää. Sairaalassa hän huusi kaikille, myös minulle ja hoitajille. Tilanne oli hänelle hyvin vaikea, enkä toisaalta ihmettele sitä. Oikean jalan amputointi olisi kenelle tahansa hirvittävä kokemus. Kotona hän on alkanut olemaan taas oma itsensä, joten hänen kanssaan pärjää, Prince Frederic von Anhalt kertoi.

Unkarilaissyntyinen 93-vuotias Zsa Zsa Gabor tunnetaan näyttelijätöidensä lisäksi myös lukuisista avioliitoistaan. Hän on ollut tähän mennessä jo yhdeksän kertaa naimisissa muiden muassa aatelisten, näyttelijöiden, liikemiesten ja miljonäärien kanssa. Vuosina 1942 – 1946 hän oli naimisissa Hilton-hotelliketjun perustajan Conrad Hiltonin kanssa. Avioliitosta syntyi hänen ainoa lapsensa, Francesca Hilton.