Nas vararikossa – kuuden miljoonan verorästit

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Maailmankuulu hiphop-tähti Nas, oikealta nimeltään Nasir bin Olu Dara Jones, on amerikkalainen artisti. Miehen debyyttialbumi Illmatic ilmestyi vuonna 1994 ja se oli ilmestyessään menestys. Nasin tuorein albumi Distant Relatives ilmestyi viime vuonna. Nyt Nas on pahoissa veroveloissa.

Detroit News –julkaisu kertoo Nasilla olevan yli kuusi miljoonaa dollaria verovelkaa. Veloista on tehty toistuvasti pidätysmääräyksiä, ja uusin pidätysmääräys tehtiin tällä viikolla. Velat koostuvat muiden muassa artistin omistamasta New Yorkin asunnosta, josta Nas ei ole maksanut mitään verottajalle. Hän on ollut talousongelmissa jo parin vuoden verran, mutta viime vuonna artisti allekirjoitti ja takasi ex-vaimo Kelisin maksusuunnitelmat. Pariskunta avioitui vuonna 2005, mutta avioliitto kesti vain neljä vuotta.

37-vuotias Nas on velkaa myös Kelisille, sillä nainen synnytti Nasille poikalapsen vuonna 2009. Nasin ja Kelisin erottua mies määrättiin maksamaan elatusapua 55.000 dollaria kuukaudessa. Nas ei ole saanut kaikkia näitä maksuja suoritettua, mutta ex-pariskunta on kuitenkin vielä väleissä. Tähtien avioero tuli virallisesti voimaan toukokuussa 2010. Ennen Kelistä Nas oli kihloissa Carmen Bryanin kanssa. Tästä suhteesta Nasille jäi tyttölapsi, Destiny.