Takaisku Hobbit-elokuvalle – ohjaaja kiidätettiin sairaalaan

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Kovasti odotettu The Hobbit on parhaillaan tuotannon alkuvaiheessa oleva elokuva, joka perustuu J. R. R. Tolkienin kirjaan Hobitti eli sinne ja takaisin. The Hobbit jaetaan kahteen eri osaan, vaikka se kuvataankin kerralla kasaan. 500 miljonaa maksavan elokuvan ohjaa ja tuottaa Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogian ohjannut Peter Jackson. Valitettavasti Jackson on nyt sairaalassa.

Kuvauksien pitäisi alkaa helmikuussa, mutta ohjaaja Peter Jackson on huonossa kunnossa. Jackson kiidätettiin Wellingtonin sairaalaan kovien vatsakipujen vuoksi. Mies kärsi vatsahaavasta, joka voitiin hoitaa korjausleikkauksella. Jackson leikattiin ja hän on nyt hereillä. Tiedottaja Melissa Booth kertoi lehdistötiedotteessaan tilanteen olevan hallinnassa. Mies toipuu operaatiosta hyvää vauhtia, mutta The Hobbit -elokuvan kuvaukset viivästyvät ilmeisesti hiukan.

Elijah Wood liittyi taannoin mukaan elokuvan näyttelijäkaartiin. Lehdistötiedotteen mukaan Wood nähdään tutussa roolissaan Frodo-hobittina. Elokuva tulee alkamaan kohtauksella, jossa Frodo lukee Bilbon itsensä kirjoittamaa kirjaa seikkailuistaan. Lord of the Rings -trilogian näyttelijöistä mukana ovat muiden muassa Cate Blanchett, Martin Freeman, Ian McKellen ja Andy Serkis. Elokuvassa nähdään myös Aidan Turner, Graham McTavish ja Robert Kazinsky. Orlando Bloom, Saoirse Ronan ja David Tennant eivät ole vielä vahvistaneet osallistumistaan.