Silvio Berlusconi raivoaa: ”Älkää maksako tv-maksua!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on joutunut viime viikkoina harvinaisen kovaan myllytykseen viranomaisten ja median taholta, kun hänen syytesuojaansa äskettäin heikennettiin merkittävästi. Nyt hän on vaatinut kansalaisia olemaan maksamatta televisiomaksua suivaannuttuaan televisio-ohjelmaan.

Oman mediaimperiumin omistava Silvio Berlusconi on saanut lokaa niskaansa kilpailevilta kanavilta, joita rahoitetaan tv-maksuvaroilla. Pääministeriä on kritisoitu esimerkiksi useissa RAI-kanavan ohjelmissa, joten hän on päättänyt iskeä takaisin vaatimalla tv-maksua koskevan lain mitätöimistä, Mail On Sunday uutisoi tänään. Erityisesti Annozero-ohjelma on hyökännyt avoimesti Berlusconia kohtaan.

74-vuotiasta Silvio Berlusconia syytetään monien muiden syytteiden lisäksi myös muiden muassa alaikäisen prostituoidun, Karima El Mahrougin, seksuaalisesta ahdistelusta tytön ollessa vasta 17-vuotias. Myöhemmin tyttö pidätettiin varkaudesta, mutta hänet vapautettiin pian Berlusconin määräyksestä. Nyt Berlusconi on kehottanut italialaisia rikkomaan tietoisesti lakia ja olemaan maksamatta tv-maksua. Lisäksi hän on vaatinut kansalaisia boikotoimaan RAI-kanavaa. Aiemmin tällä viikolla Berlusconi soitti televisiokanavalle ja nimitti sen ohjelmaa ”huorataloksi”.

– On häpeällistä ja uskomatonta, että tukijoitamme ei päästetty ohjelman studioyleisöön. Tämä on diktatuuria. Italialaisten ei pitäisi maksaa tv-maksua, koska suurin osa heistä äänesti Silvio Berlusconia ja nyt heidän pitää katsoa jotain joka ei edusta kansaa, Silvio Berlusconi raivosi Micaela Biancafioren syntymäpäiväjuhlilla Roomassa.