Happoradio viettää synttärijuhlia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suositun suomalaisen Happoradio-yhtyeen yhteistä taivalta on kestänyt tänään tasan kymmenen vuotta. Tänään tulee nimittäin kuluneeksi tasan kymmenen vuotta siitä kun Jatu liittyi yhtyeedeen ja Happoradio todettiin syntyneeksi.

– Äkkiä menee aika urpoillessa, kommentoi Aki Tykki Happoradion kotisivuilla.

Happoradion viides studioalbumi Puolimieli ilmestyi lokakuussa 2010. Se nousi suoraan albumilistan ykköseksi ja on myynyt jo reilusti yli kultaa. Happoradio oli ehdolla neljässä kategoriassa viime lauantaisessa Emma-gaalassa.

– Puolimieli on jollain tapaa selkeää jatkumoa Kaunis Minä -albumille, jonka teemana olivat erilaiset itsetunto-ongelmat. Tällä kertaa mennään vähän syvemmälle ihmismielen kellareihin, mielenterveyteen ja sen järkkymiseen, kertoo Aki Tykki.

Happoradion läpimurtoalbumi Kaunis minä on myynyt jo platinalevyyn oikeuttavan määrän, reilusti yli 40-000 kappaletta. Albumi julkaistiin elokuussa 2008 ja tasaisella nousulla se tavoitti virallisen listan ykkössijan tammikuussa 2009, jolloin se myös ylitti kultalevyrajan. Albumin singlelohkaisut Hirsipuu ja Che Guevara ja Olette kauniita kasvoivat radiohiteiksi ja erityisesti kolmas single Puhu äänellä jonka kuulennosti bändin koko kansan tietoisuuteen.