Karmaiseva virhe Lontoon 2012 olympialaisten kisapaikan rakentamisessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lontoossa valmistaudutaan parhaillaan ensi vuonna järjestettäviin olympialaisiin. Kisapaikkojen rakentaminen on täydessä käynnissä, ja ensimmäisenä uutena kisapaikkana valmistui pari viikkoa sitten velodromi. Nyt rakentamisessa on tehty erittäin nolo virhe.

Olympialaisia varten Mountbattenin liikuntakeskukseen rakennettu uima-allas on maksanut noin seitsemän miljoonaa euroa, mutta jättisummasta huolimatta suunnitelmat eivät menneet odotetusti. Tarkistusmittauksessa on nyt nimittäin huomattu, että 50 metrin allas on viisi senttiä liian lyhyt, Telegraph uutisoi.

Uima-altaan rakennuspiirroksissa ei otettu lainkaan huomioon, että altaan molempiin päihin tulee kahden ja puolen sentin paksuiset elektroniset tunnistimet ajanottoa varten. Allasta ei näin ollen voida käyttää nykyisellään olympialaisten uintikilpailuissa. Ongelma on paisumassa jättimäisiin mittasuhteisiin, sillä kaupunki sijoitti altaaseen miljoonia ja on nyt vaarassa menettää olympiaturistien mukanaan tuomat miljoonat.