”Suomi on rikoksentekijöiden paratiisi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nelosen suositussa Maria!-ohjelmassa vieraili eilen paholaisen asianajaja -nimikkeellä ohjelmassa tituleerattu Heikki Lampela, joka tunnetaan erityisesti murhaajien ja psykopaattien puolustajana. Haastattelussa hän kertoi miten itse suhtautuu päämiehiinsä.

Heikki Lampela totesi muiden muassa että ihminen voi saada jo syntymässään tietynlaisen luonteen, jonka puitteissa hän käyttäytyy ja menettelee tietyissä tilanteissa tietyllä tavalla eikä suhtaudu oikealla tavalla toisten kärsimykseen. Hän myös totesi, että ei lähtisi päämiestensä kanssaan iltaoluelle, koska asiakkaaseen on syytä pitää tietty ammatillinen etäisyys. Hän otti kantaa myös rikoksentekijän ihmisoikeuksiin Suomessa.

– On ne siinä mielessä niin hyvät, että kyllä nyt voidaan sanoa että Suomi on rikoksentekijöiden paratiisi. Tässä moni joka on tehnyt rikoksen, niin päähuomio kiinnittyy pois siitä mitä ne on tehneet, vaikka leikanneet joltain pään irti. Vaan aletaan katsoa hänen oikeuksiaan että onko niitä joltain osin loukattu. Se tekee tästä ihmisestä entistä enemmän kasvattaa häntä kieroon. Siitä tulee röyhkeaä ja ylimielinen eikä se halua ottaa enää vastuuta mistään, Heikki Lampela kertoi Maria!-ohjelman haastattelussa.