”Lauri Tähkä päästettiin kärsimyksistään”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset musiikkifanit ovat parhaimmillaan innokkaita idoliensa tukijoita, jotka elävät mukana suosikkiensa elämässä niin myötä- kuin vastamäessäkin. Aika ajoin tulee kuitenkin eteen myös tilanteita, joissa yhtyeet jättävät faneilleen lopullisesti hyvästit.

Tänään on uutisoitu laajasti kotimaisen suosikkiyhtyeen, Lauri Tähkä & Elonkerjuun yllättävästä lopettamisesta. Suosionsa huipulla ollut yhtye kertoi viime kesänä jäävänsä vuoden lopussa pitkälle tauolle, josta on nyt siis tullut pysyvä olotila.

Lauri Tähkän Facebook-sivuilla on reilut 25.000 fania, mutta bändin vihasivulla on puolestaan yli 11.000 fania. Sivun otsikossa vaaditaan ”Päästäkää Lauri Tähkä kärsimyksistään, ni loppuu se elonkerjuu”. Tieto yhtyeen hajoamisesta levisikin heti tuoreeltaan myös ryhmän sivuille. Facebookissa iloitaan parhaillaan yllättävän paljon, kun monien harras toive näytti viimein toteutuneen.

Sama tunnelma oli vallalla myös yleisemmin maailman suosituimmassa yhteisöpalvelussa jo aamun tunteina, kun yllättävän suuri osa käyttäjistä tuntui pitävän hittibändin hajoamista hyvänä asiana. Samalla fanien ja inhoajien välillä käytiin välillä myös kipakkaakin keskustelua kyseisestä yhtyeestä ja suomalaisesta musiikista yleensä. Keskustelu jatkuu edelleen erittäin aktiivisesti.