Lauri Tähkän jäsenet tyrmistyivät: ”Hajoamispäätös oli Laurin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Varhain tiistaiaamuna Suomen suosituimman yhtyeen, Lauri Tähkä & Elonkerjuun, verkkosivuilla ilmoitettiin yhtyeen lopettaneen toimintansa. Tieto tuli järkyttävänä yllätyksenä kymmenientuhansien fanien lisäksi myös yhtyeen jäsenille.

Yhtyeen muut tähdet olivat saaneet tiedon hajoamisesta bändin keulahahmon lähettämän sähköpostin myötä viime torstaina. He olivat siis ehtineet sulatella tapahtunutta viikonlopun yli ennen sen julkistamista. Bändin jäsenet purkivatkin tuntojaan tuoreeltaan bändin verkkosivuilla.

– Päätös on yksin omaan Laurin. Teimme yhdessä kahdenkymmenen vuoden työrupeamalla villeimmistäkin unelmista totta. Olimme ryhmä jollaista ei Suomen maahan jokapäivä synny. Olimme loistava porukka! On sääli että tämä ilo katoaa varsin klassisella tavalla. Haluamme kiittää yleisöämme ja fanejamme. Ilman teitä ei meistä olisi tullut raudanlujana ryhmänäkään yhtään mitään. Eniten ikävä tulee teitä kaikkia, hajonneen yhtyeen jäsenet kirjoittivat.

Yhtyeen valtavan menestyksen myötä se oli vuosien ajan Suomen suosituin yhtye. Siitä oli osoituksena myös lukuisat Emma-palkinnot, joista tuoreimman bändi kävi noutamassa vain pari viikkoa sitten kesken taukonsa. Tuolloin tulevasta hajoamisesta ei vielä ollut merkkiäkään.