Elonkerjuu jatkamassa ilman Tähkää? Hakee yksinoikeutta nimeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Äskettäin kymmenettuhannet suomalaiset musiikinystävät saivat suru-uutisia, kun Suomen suosituimmaksi bändiksi noussut Lauri Tähkä & Elonkerjuu hajosi bändin keulahahmon päätöksellä. Tällä tietoa Lauri Tähkä jatkaa uraansa sooloilemalla, ja nyt näyttää siltä että myös yhtye on jatkamassa.

Yhtyeen muut jäsenet Tähkää lukuunottamatta ovat nimittäin hakeneet Elonkerjuu-nimelle tavaramerkkiä Elofest Oy -nimisen yrityksensä nimissä. Yhtye hakee yksinoikeutta käyttää nimeään muiden muassa lehtien ja painotuotteiden, vaatteiden, jalkineiden ja päähineiden sekä ajanvietteen ja kulttuurin parissa. Hakemus jätettiin tiistaina 22.3.2011. Tavaramerkkihakemuksesta kertoi ensimmäisenä MTV3.

Staran saamien tietojen mukaan Lauri Tähkä rekisteröi nimensä Raikuli Productions Oy:n tavaramerkiksi jo vuonna 2009 pääosin samoille tavaroille ja palveluille. Poikkeuksena nimi rekisteröitiin kuitenkin myös ravintola- ja majoitustoimintaa varten.

Elonkerjuu-tavaramerkin rekisteröinti vahvistaa nyt bändin yksinoikeuden nimeensä, mutta ilman sitäkin yhtyeellä on ollut jo vuosien ajan yksinoikeus nimensä käyttämiseen kaikille tavaroille ja palveluille. Se on nimittäin vakiintunut yhtyeen kaupalliseksi tunnukseksi ja lisäksi muodostunut yleisen tunnettuuden perusteella laajalti tunnetuksi tavaramerkiksi, joka saa suojaa kaikille tavaroille ja palveluille. Näin ollen kukaan muu kuin bändi ei ole aiemminkaan voinut myydä esimerkiksi Elonkerjuu-paitoja, hampurilaisia tai vaikkapa jääkaappeja.