Maija Vilkkumaa iskee hanskat tiskiin vapaaehtoisesti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi suomalaisista suosikkilaulajista on ollut jo pitkään Maija Vilkkumaa, jonka kulta-ajoista on kuitenkin kulunut jo vuosia. Nyt hän on ilmoittanut vetäytyvänsä keikkalavoilta määräämättömän pitkäksi ajaksi.

Vuodesta 1999 keikkalavoja kiertänyt Vilkkumaa jää syksyllä keikkatauolle. Hän aloittaa kesäkuun alussa lähes kolme kuukautta kestävän keikkarupeaman. Kesäkiertue jää näillä näkymin vuodesta 1999 kiertäneen, muutamaa henkilövaihdosta lukuunottamatta samana säilyneen bändin viimeiseksi.

– Aion kyllä vielä tehdä levyjä, mutten tiedä milloin tai miten. Samoin aion vielä keikkailla, mutta siitäkään en yhtään tiedä, että milloin, missä ja miten. Tulevaisuus on ihan avoin, ja tämä on meidän bändin kolmastoista ja viimeinen keikkakesä. Aikakauden päätös tuntuu hyvin haikealta, sillä me olemme kuin perhe ja meillä on ollut huikeaa. Mikään ei kuitenkaan voi jatkua ikuisesti, Vilkkumaa sanoo.

Tauon syyksi Vilkkumaa mainitsee halun virkistyä ja pysähtyä, jättäytyä hetkeksi tyhjän päälle.

– Keikkailu ja levyn tekeminen on aina ihanaa, mutta nyt vain tuntuu siltä, että on hengähdettävä hetki, Maija toteaa.

Maija Vilkkumaa aloitti soolouransa vuonna 1999 julkaistulla Pitkä ihana leikki -albumilla. Yhteensä hän on julkaissut kuusi studioalbumia, yhden kokoelman ja yhden livelevyn. Albumeita on myyty kaikkiaan lähes 400.000 kappaletta. Viimeisin Vilkkumaan levy on keväällä 2010 julkaistu Riku Mattilan tuottama Kunnes joet muuttaa suuntaa, joka ylitti kultalevyrajan lyhyessä ajassa. Myös Vilkkumaan nelihenkinen bändi on osallistunut vuosien varrella vahvasti Maija-soundin luomiseen tekemällä sovituksia ja osallistumalla tuotantoon.