Spotifyn käyttäjille huonoja uutisia – ilmaisuus käytännössä loppuu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin suosittu Spotify-musiikkisovellus ilmoitti tänään odotetusti muutoksista palvelussa. Muutokset olivat kuitenkin odotettua suurempia, sillä palvelu ilmoitti vähentävänsä radikaalisti ilmaiseksi jaeltavan musiikin määrää. Tarkoitus on saada yhä useammat käyttäjät maksamaan palvelusta.

Jatkossa ilmaiseksi voi kuunnella enää kymmenen tuntia musiikkia kuukaudessa, eli keskimäärin vain 20 minuuttia päivässä. Lisäksi yhtä kappaletta voi kuunnella vain viisi kertaa kuukaudessa. Palvelu ottaa muutokset käyttöön toukokuun alussa. Merkittävä osa käyttäjistä on kuunnellut musiikkia palvelusta tuntikausia päivittäin esimerkiksi kotona tai työpaikalla.

Tähän saakka Spotify-palvelun ilmaiskäyttäjät ovat saaneet kuultavakseen kappaleiden välillä mainoksia, joilla heidän kuuntelunsa kustannukset on katettu. Free-ilmaispalvelun käyttäjäksi on saanut rekisteröityä ainoastaan jos sai kutsun, mutta Open-ilmaispalveluun pääsi mukaan kuka tahansa. Siinä tosin kuuntelun määrä oli tähänkin saakka rajattu 20 tuntiin viikossa.