11-vuotiaille lapsille postitettiin kondomeja – vanhemmat suivaantuivat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina tutkimuksissa on havaittu, että ympäristön paineiden ansiosta nuoret aloittava seksielämänsä yhä nuorempana. Tästä syystä myös seksivalistusta on ryhdytty suuntaamaan useita vuosia nuoremmille kuin esimerkiksi kymmenen vuotta sitten. Nyt jenkkiviranomaiset ovat kuitenkin joutuneet siitä syystä vanhempien hampaisiin.

Yhdysvalloissa terveysviranomaiset ovat lähettäneet jopa 11-vuotiaille lapsille aineistoa seksivalistukseen sekä kondomeita ja opetusvideon. Philadelphiassa on meneillään Takecontrolphilly-kampanja, jossa lapsetkin voivat tilata itselleen haluamaansa materiaalia kotiin postitettuna. Se ei ole ollut lasten vanhempien mieleen.

Opetusvideolla kerrotaan kuinka seksitauteja vältetään ja väitetään, että lapset pinnaavat koulusta osallistuakseen heille järjestettyihin orgioihin, Philadelphia Enquirer -lehti uutisoi. Viranomaiset perustelevat lehden haastattelussa toimiaan sillä, että alueen nuorin HIV-potilas on saanut tartunnan jo 12-vuotiaana. Yhteensä tauti on alueella noin 200 teini-ikäisellä.