Kike Elomaan hämmentävälle mokalle nauretaan verkossa: ”Ydinvoimaloita mannerlaattojen päällä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eduskuntavaalien tulosten ruotiminen jatkuu edelleen kiivaana sekä medioissa että kahvipöytäkeskusteluissa. Yksi eniten kohutuista uusista kansanedustajista on Kike Elomaa, joka sai Varsinais-Suomesta todellisen äänivyöryn.

Kike Elomaan blogikirjoitukset ovat nyt aiheuttaneet ihmetystä ja monien mielestä kyseenalaistaneet hänen yleissivistyksensä. Erityisen runsaasti Facebookissa ja Twitterissä on viitattu Elomaan kuukausi sitten julkaisemaan ydinvoimaa käsittelevään kirjoitukseen, jossa tuleva kansanedustaja ihmetteli miksi ydinvoimaloita on rakennettu mannerlaattojen päälle.

– Ydinvoimaloita on 55 eikä kukaan osaa vielä sanoa, miten niiden toiminta saadaan vakautettua. Kysymys kuuluu: Kuinka voidaan rakentaa mannerlaattojen päälle valtava määrä voimaloita, vaikka maanjäristyksiä on jatkuvasti alueella ? Todennäköisyys tälle katastrofille oli selvä, Kike Elomaa kirjoitti blogissaan.

Elomaa ei kuitenkaan esitä mieleistään vaihtoehtoa mannerlaattojen päälle rakentamiseen. Verkkokeskusteluissa vaihtoehdoiksi on esitetty muiden muassa avomerelle tai ilmalaivaan rakennettavia ydinvoimaloita.