Talent-ohjelman katsojamäärä romahti – tässä syyllinen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka eräs erikoislaatuinen mies on noussut tähdeksi osallistuttuaan Britain’s Got Talent -kykykilpailun koe-esiintymisiin ja esitettyään siellä näyttävää Matrix-tyylistä liikehdintään. Nyt sarjan katsojaluvuista on saatu huonoja uutisia.

Suomessa Talent floppasi, mutta nyt sama on käymässä myös brittiversiolle. Tähän saakka Britain’s Got Talent on ollut maassa huippusuosittu, mutta uusi kausi on alkanut katsojalukujen osalta traagisesti. Syynä katsojakatoon on mitä todennäköisimmin Simon Cowellin lähtö sarjasta. Hän muutti nimittäin Yhdysvaltoihin käynnistääkseen siellä X Factor -sarjan ensimmäisen tuotantokauden. Simon Cowellin tilalle tuomaristoon valittiin koomikko Michael McIntyre.

ITV1-kanavan esittämää ohjelmaa katsoi lauantaina 8,99 miljoonaa katsojaa, mikä on vuodesta 2007 saakka esitetyn ohjelman kaikkien aikojen heikoin katsojaluku. Edellisen kauden avausta seurasi 11,6 miljoonaa katsojaa ja uusintaakin vielä 0,5 miljoonaa. Pudotus aikaisempaan on siis merkittävä. Asiasta uutisoineen Mirror-lehden mukaan synkät luvut ovat aiheuttaneet huolta ITV-kanavan johdossa, sillä kyseessä on ollut yksi kanavan tuottoisimmista ohjelmista.