Yhteisöpalvelut ongelmissa: MySpace myynnissä – hinta romahti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka aikoinaan huippusuosituksi erityisesti Aasian markkinoilla noussut yhteisöpalvelu Friendster on päätetty lopettaa 31. toukokuuta. Se ei ole kuitenkaan ainoa ongelmissa oleva yhteisöpalvelu.

Facebookin ylivalta on tehnyt hallaa myös monille muillekin yhteisöpalveluille, joista yksi suurimmista on MySpace. Aikoinaan maailman suurimmaksi yhteisöpalveluksi noussut MySpace on kitunut jo usemman vuoden, ja sen ostaminen tuli News Corp. -yhtiölle kalliiksi. Nyt MySpace on pantu myyntiin, ja hintalappu kertoo sivuston tukalasta tilanteesta.

Australialainen mediaimperiumi osti MySpacen 580 miljoonalla dollarilla vuonna 2005. Nyt palvelun hinnaksi arvioidaan 100 miljoonaa, eli hinta on romahtanut kuudessa vuodessa murto-osaan aikaisemmasta. Hintaa voidaan joutua laskemaan vielä tästäkin, sillä palvelu tekee vuodessa yli 150 miljoonaa dollaria tappiota. Kuukausi sitten uutisoitiin, että palvelun käyttäjämäärä on romahtanut yli 30 prosenttia vuodessa. Tammi-helmikuussa kävijämäärä putosi yli 10 miljoonalla.