Poliisihelikopteri ammuttiin alas elokuvatyyliin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywood-elokuvissa ei juuri ihmetellä, kun pahikset tai hyvikset ampuvat taivaalta alas helikopterin jos toisenkin pelkällä käsiaseella. Monet pitävätkin moista silkkana fiktiona, mutta tuoreen tapauksen valossa siitä ei kannata olla liian varma.

Hollywoodin liepeillä Los Angelesin Van Nuysin alueella ammuttiiin nimittäin alas poliisin käytössä ollut helikopteri. Sen polttoainesäiliöön ammuttiin maasta käsin luoti, joka läpäisi kopterin ulkokuoren ja vielä polttoainesäiliön, Los Angeles Times uutisoi.

Tämän jälkeen polttoainetta suihkusi ilmoille niin nopeasti, että lentäjällä oli täysi työ tehdä pakkolasku ajoissa. Lopulta sekä helikopteri että sen miehistö saatiin alas ilman henkilövahinkoja. Tekijä jäi nopeasti kiinni ja samalla selvisi, että helikopteria ammuttiin käsiaseen sijaan automaattikiväärillä.