Tutkimus: Nämä ilmeet tekevät ihmisestä seksikkään: ”Mies älä hymyile!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaikki ihmiset eivät ole parhaimmillaan kaikissa tunnetiloissa, ja nyt tutkimuksessa onkin selvitetty mitkä tunnetilat ja ilmeet tekevät eri ihmisistä vastakkaisen sukupuolen mielestä seksikkään. Tulos oli siinä mielessä yllättävä, että naisilla ja miehillä lopputulos poikkesi selvästi toisistaan.

Kanadalaisen Brittiläisen Kolumbian yliopiston suorittaman tutkimuksen mukaan miesten ei tulisi hymyillä liikaa, sillä naiset eivät pidä hymyileviä miehiä seksikkäimpinä. Sen sijaan miehet ovat seksikkäimmillään silloin kun he ovat vakavia ja hieman alakuloisen näköisiä. Myös ylpeiden ja katumuksen näkymistä kasvoilta pidettiin seksikkäänä.

– Monet miehet luulevat, että hymyileminen on seksuaalisesti vetovoimaista, mutta se on harhaluulo. Hymyilevät miehet eivät ole monien mielestä seksuaalisesti kiinnostavia, yliopiston psykologian professori Jessica Tracy toteaa tutkimuksessa.

Naisilla tilanne on kuitenkin juuri päinvastainen. Tutkimus nimittäin osoitti, että testiin osallistuneet miehet pitivät naisia seksikkäimpänä silloin kun nämä hymyilevät kuvissa. Kaikista esitetyistä ilmeistä juuri naisten hymy sai miesten hormonit hyrräämään. Tutkimus ei selvittänyt miksi miesten ja naisten välillä on näin merkittää ero. Yhtenä syynä voi olla, että hymy tekee miehestä naismaisen ja siksi vähemmän miehisen ja vetovoimaisen.