Maailman vaarallisin leirintäalue

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset leirintäalueet tarjoavat harvoin mitään todellisia elämyksiä, vaikka maisemallisesti usein upeita paikkoja ovatkin. Maailmalta löytyy sen sijaan hieman erikoisempia paikkoja. Nyt brittilehti esittelee todennäköisesti maailman vaarallisimman leirintäalueen.

Todellisille hurjapäille tarkoitettu leiripaikka sijaitsee Kanadan Baffin-saarella keskellä pystysuoraa vuorenseinämää, ja jokainen käsistä lähtenyt esine putoaa vapaassa pudotuksessa yli kilometrin matkan alas. Vuorikiipeilijät käyttävät paikkaa lepäämiseen, ja koska siinä ei ole edes pienintä kalliokielekettä, joutuvat kiipeilijät majoittumaan kallioseinässä roikkuvissa teltoissaan. Katso kuvia tästä.

Vuorenrinnettä vierii erityisesti keväisin paljon ylhäältä irronneita jäälohkareita ja kivenmurikoita, jollaiset voivat pudottaa teltan ihmisineen silmänräpäyksessä varmaan kuolemaan. Suurimmat lohkareet ovat olleet auton kokoisia. Nyt nähtävät valokuvat ovat extreme-kuvaaja Gordon Wiltsien ikuistamia. Hän on riskeerannut oman henkensä kuvien saamiseksi.