Kung Fu Panda 2 – arvostelu

Elokuvat · Stara.fi

Vuonna 2008 ensi-iltansa saanut ensimmäinen Kung Fu Panda -elokuva sai suuren suosion, joten siitä päätettiin tehdä tuttuun animaatiotyyliin myös jatko-osa. Nyt ensi-iltansa saava toinen elokuva ei tosin jää viimeiseksi, sillä vielä on tulossa ainakin yksi jatko-osa.

Kung Fu Panda 2 jatkaa siitä mihin sen edeltäjä jäi, mutta elokuvan tarinassa keskitytään nyt suurelta osin lohikäärmesoturi Pon synkkään lapsuuteen. Po harjoittaa viiden ystävänsä kanssa kung-fua pitämällä roistot poissa laaksosta, kunnes eräänä päivänä hänen arkkivihollisensa tekee näyttävän paluun ja Po alkaa nähdä muistikuvia oikeista vanhemmistaan. Po ja kumppanit joutuvat tukalaan tilanteeseen, kun vihollinen on keksinyt aivan uuden taisteluvälineen – ruutia käyttävän tykin. Pelissä on kuitenkin kung fun tulevaisuus, joten panokset ovat kovat.

Elokuvan tarina on jatko-osaksi erittäin positiivinen yllätys, ja sisällöltään se on lähes samaa sarjaa ensimmäisen Kung Fu Panda -elokuvan kanssa. Animaatioiden suomalaiset äänet ovat olleet jo vuosien ajan yleensä ensiluokkaisia, ja tälläkin kerralla siinä onnistutaan hyvin. Myös dialogin lokalisointi toimii. Parasta elokuvassa on se, että se tarjoaa leppoisan katselukokemuksen ja suuria tunteita koko perheelle ikään ja sukupuoleen katsomatta. Perheen pienimmät voivat tosin säikähtää leffan rajujakin taistelukohtauksia.

Lajityyppi: AnimaatioseikkailuOhjaaja: Jennifer YuhPääosissa (suomeksi): Tuomas Uusitalo, Ismo Kallio, Matleena Kuusniemi, Kari Ketonen, Arttu Wiskari, Tommi Evilä, Iina KuustonenEnsi-ilta: 10.6.2011Kesto: 1h 32 minIkäraja: K 7

Pisteet 4/5