”New Yorkissa ei saa pyöräillä hameessa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime viikolla kuinka eräs pyöräilijä ajautui tahallaan onnettomuuksiin osoittaessaan kuinka huonosti pyöräilijöiden asiat ovat New Yorkissa. Pyöräilyn suosio on kuitenkin noussut miljoonakaupungissa huimasti viime aikoina.

Kaupungissa on ryhdytty sakottamaan entistä aktiivisemmin muiden muassa ilman kypärää ajavia sekä niitä jotka eivät käytä pyöräkaistaa. Kaistoilla ajaminen tosin on usein estetty muiden muassa parkkeeraamalla niille poliisiautoja.

Nyt eräs konstaapeli on mennyt hieman liian pitkälle, sillä hän oli antamassa sakkoa turistinaiselle, joka pyöräili hame yllään. Hollantilainen Jasmijn Rijcken kertoi Streetsblog-julkaisulle joutuneensa poliisin pysäyttämäksi New Yorkin SoHossa 30. huhtikuuta. Poliisin mukaan kaupungissa ei saa ajaa polkupyörällä hameessa.

– Poliisi kertoi, että hameessa pyöräileminen on kiellettyä, koska se vie autoilijoiden huomion ja voi aiheuttaa kolareita. Luulin ensin että hän vitsailee, mutta sitten huomasin hänen olevan tosissaan, koska hän suuttui. Hän uhkasi antaa minulle sakon, mutta päästi minut lopulta lähtemään, Rijcken kertoi.