Mies älä avaa naiselle ovea tai kanna ostoskasseja – tai olet seksistinen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perinteisesti oven naisille avaavat miehet ovat olleet hyväkäytöksisiä herrasmiehiä, mutta tuore tutkimus osoittaa aikojen muuttuneen – ainakin joissain piireissä. Feministit pitävät nimittäin oven avaamista nykyisin seksistisenä.

Samaan tulokseen feministit tulevat myös kun miehet auttavat heitä tietokoneeseen liittyvissä ongelmissa. Ritarillisuus on tainnut kuolla lopullisesti, sillä myös ostoskassien kantaminen ja pitkien ajomatkojen ajaminen naisen puolesta ovat nekin tutkimuksen mukaan nykyisin merkki seksismistä.

Avun pyytäminen mieheltä on nimittäin merkki naisten heikkoudesta. Niin ikään seksististä on nimittää ryhmää termillä kundit, jos ryhmässä on mukana myös naisia. Vanhempia naisia ei saa myöskään nimittää ”tytöiksi”. Kansainvälisen tutkimuksen teetti Society for the Psychology of Women ja vastaajia oli Yhdysvalloista ja Saksasta.